Воскресенье, 19.05.2024, 05:56
Приветствую Вас, Гость
Главная » 2016 » Январь » 21 » Александрова Юлія Вікторівна
14:25
Александрова Юлія Вікторівна

 

Учитель – професія унікальна. Подібної в світі просто немає. Педагог своїм серцем, розумом формує завтрашній день: людину, суспільство. Учителеві доручено найдорожче – діти, тобто майбутнє народу.
Я люблю дітей всяких: розумних і не дуже, галасливих і тихих, гарних і не дуже, доглянутих, чистеньких і не дуже. На тій підставі, що вони – діти! Учитель повинен бути  чуйним, добрим і не може дозволити собі бути несправедливим, адже це ранить дитину найбільше. Потрібно вміти слухати дитячі серця і зігрівати їх ласкою, вміти запалити вогонь високої любові до людей та рідного краю. 
Жити й працювати задля того, щоб кожний учень зумів власними силами вибудувати для себе міцне моральне, інтелектуальне та психологічне підґрунтя для свого майбутнього життя – успішного й щасливого! Ось моє кредо, яке  проходить крізь мою педагогічну діяльність.  Адже захопити дитину наукою, літературою, мистецтвом, показати правильну стежку в житті, виявити покликання – все це під силу вчителеві.
Робота вчителя для мене – це ніби непізнаний космос!  . Щодня пошук, щодня несподіванки, то прикрі, то кумедні, щодня – відкриття, які неможливі без натхнення. 
Інколи думаєш – досить… Але є в нашій роботі щасливі й радісні моменти заради яких хочеться працювати, вдосконалюватися – посмішки дітей і блиск очей! І знову починаєш спочатку…
Короленко говорив: « Учень – це факел, який потрібно запалити». Але щоб цього досягти необхідно самому палати. Для цього потрібно змінити свою свідомість, перейти на інший рівень, інакше подивитися на світ. Але тільки так можна і себе вдосконалити і допомогти іншим досягнути життєвого успіху. 
Тож мені нічого іншого не залишається як палати!
Просмотров: 462 | Добавил: kl_kerivnik | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar